perjantai 19. heinäkuuta 2013

Neuvola kuulumisia ja 3kk osaamiset

Maanantaina 15.7 käytiin koko perheen voimin Joacimin 3kk neuvolassa. Ei ollut oma neuvolatäti paikalla vaan viettämässä kesälomaa. Terveydenhoitaja joka otti meidät vastaan oli todella mukava ja huomasi kyllä hänen olevan oikean ammatin valinnut. Tunti meillä siellä vierähti, mikä on aika harvinaista kun yleensä menee maksimissaan 30min oman neuvolatädin luona.

Aluksi juteltiin ja käytiin läpi joitakin lappusia mitä oltiin täytetty sunnuntai-iltana. Bellan vauva-aikana en muista että olisi tarttenut täytellä tasasin väliajoin lapsiperheen hyvinvointiin liittyviä lappusia ja alkoholikyselyitä.
Kaikkien höpöttelelyjen jälkeen Joksu pääsi mitattavaksi ja punnittavaksi.

Suluissa 2kk mitat
15/07/13
(neuvola)

Paino: 6210g (4860g)
Pituus: 61cm (58,5cm)
Pipo: 41,7 (40,4)

"Hymypoika. Kasvu hieno. Korviketta syö. Mahalta selälleen kääntyy. 
Kädet löytyneet, menevät suuhun. Nukkuu hyvin."


Joksu sai paljon kehuja (niinkuin varmasti jokainen vauva). Ei kuulema mene kauaan enää kun Joacim oppii kääntymään selältä mahalleen. Ikenetkin ovat hyvin pulleat että siihenkään ei kauaan varmasti mene kun ensimmäinen hammas tulee läpi. Eilen illalla kokeilin tuntuuko hampaita vielä ja kovaa vauhtia on oikea kulmahammas tulossa läpi, vampyyrilapsi :-D.
Neuvolatäti kehotti myös aloittamaan vellien (peruna-porkkanavelli, riisivelli ja maissivelli) antamista poitsulle kun maitoa menee niin hurjasti vuorokauden aikana, reilun litran kun vetäsee päivän aikana korviketta.
Kolme rokotettakin Joacim sai, yksi suun kautta ja kaksi piikkiä molempiin reisiin omansa. Pientä kuumeen poikasta oli samana iltana ja vielä seuraavana päivänä, ärtyisyyttä oli myös havaittavissa. Nyt onneksi on jo omaitsensä, hymyileväinen pieni vauva.

Rytmiä on alkanut löytymään myös pikku hiljaa. Aamulla herätään 5-7 välillä syömään, ja sen jälkeen nukutaan vielä tunnin tai kaksi, näin on ollut jo melkein kuukauden päivät. 10 aikaan Joacim menee aamupäiväunille ja nukkuu noin kaksi tuntia. Loppupäivään ei ole vielä kunnon rytmiä löytynyt paitsi ruokailu, mutta eiköhän sekin ajan kanssa.




Joacim syöpöttelee noin neljän tunnin välein 200ml. Aamulla aikaisin maitoa, seuraava ruoka onkin 100ml velliä ja 100ml maitoa, nyt meillä on kokeilussa peruna-porkkanavelli. Päivän mittaan menee vain maitoa ja illalla menee nyt 200ml riisivelliä. Masuvaivoja ei ole onneksi velleistä tullut ja hyvin on maistunut. Ensin annettiin 100ml riisivelliä pelkästään aamulla, mutta kun mitään vaivoja ei ilmennyt niin eilen annettiin myös illalla velliä.
 Tänään Joacim sai ensimmäisen kerran maistella peruna-porkkanavelliä ja hienosti meni. Näillä eväillä mennään nyt ainakin viikonlopun yli ja sen jälkeen varmaan uskaltaa kokeilla vielä maissivelliä.




Osaamisia Jopsukalla on jo hurjasti. Mahalta selälleen kääntyy ja selältä kyljelteen, hymyilee hurjasti ja nauraa ääneen. Kädet menee suuhun ja tarttuu leluihin, yrittää myös leluja pistää suuhun mutta tämä taito vaatii vielä pikkaisen harjoitusta, välillä yrittäminen palkitaan ja Joacim pääsee maistelemaan miltä mikäkin lelu maistuu.


Mahallaan viihtyy hienosti, peppu nousee ja nostelee itseänsä käsien varaan, yritys eteenpäin liikkumiseen on siis suuri mutta  onneksi ei vielä ole oppinut. Selällään leikkimatolla olleessaan pyörii myös napansa ympäri.



Paljon ollaan opittu ja paljon enemmän on vielä opittavana.


-Tia
Ps. Pahoittelut kuvien huonosta laadusta. Molemmat kamerat rikki ja puhelimen kameran linssin alla pölyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti