tiistai 5. helmikuuta 2013

Ruokaa

Meillä oli tänään ruokalistalla niinkin tylsä ja perinteinen makaronilaatikko. Aluksi siitä piti tulla ihan perus "makkelooda" pekonilla mutta kurkkasin maustekaappiin ja näin siellä Basilikamaustepussin. Niin siitä syntyi vähän erilainen mutta todella hyvä makaronilaatikko.

Makaronilaatikko
(meidän perus ohje)

600g jauhelihaa
1 iso sipuli
1 pussilinen makaroneja (n. 500g)
mustapippuria
valkopippuria
grillaus- tai jauhelihamaustetta
aromisuolaa
2 munaa
maitoa
juustoa
korppujauhoja

Mutta tällä kertaa pilkoin sipulin ja pekonit pannulle paistoin hetken aikaa ja lisäsin jauhelihan. Maustoin sipuli-pekoni-jauheliha sössön mustapippurilla, valkopippurilla, pienellä määrällä grillausmaustetta ja reilusti basilikalla. Lisäsin joukkoon myös pienen purkin tomaattimurskaa ja tilkan vettä. Suolaa en erikseen laittanut kuin vähän muna-maitoon, koska pekoni on kuitenkin niin suolaista. Niin ja makaronien keitinveteen laitoin lihaliemikuution




Sitten vaan ainekset voideltuun vuokaan, kunnon sekoitus ja muna-maito perään.






Lopuksi päälle vielä juustoa ja korppujauhoja. 






Sitten eikun uuniin 200 astetta ja noin 40-50min.




Kokeilkaa ihmeessä, oli ainakin meidän perheen suuri herkku.

Lettutaikina

5dl maitoa
2 kananmunaa
2-3 rkl sokeria
1tl suolaa
2,5dl vehnäjauhoja
2 rkl öljyä

Lettutaikina ohjetta kysyttiin ja siinä se kaikessa yksinkertaisuudessa. 

-Tia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti