lauantai 11. toukokuuta 2013

Ensimmäiset neljä viikkoa

Onpas aika hurahtanut, keskiviikkona ukkeli täyttää JO kuukauden!

Mitäpäs meille kuuluu? Nukutaan vielä toistaiseksi perhepedissä ja Ukko nukkuu yöt hyvin, menee yöunille 20-21 aikaan ja nukkuu putkeen noin 6-6,5h, syö ja jatkaa uniaan, herää uudestaan syömään noin 3h unien jälkeen pienelle tankkaukselle ja nukkuu vielä pari tuntia. Noustaan ylös yleensä 8 aikaa ylös aamupuuhiin. Aamupäiväunille mennään jo 9.30-10 aikaan ja nukutaan pari kolme tuntia. Iltapäivällä nukutaan myös pidemmät unet, varsinkin jos ollaan vaunuilla tai autolla liikenteessä.
Ukko näkee useasti todella vauhdikkaita unia ja on ihana seurailla ilmeiden kirjoa toisen nukkuessa.
Hereillä ollessaan tohottelee menemään todella vauhdilla, ihan kuin olisi tosi kova kiire. Kädet ja jalat vispaa menemään, joskus myös muutamia pieniä juttujakin kerrotaan tohotuksen lomassa.

Kahden viikon ikäisenä Ukkeli alkoi harjoittelemaan valloittavia hymyjä, yleensä isosiskolle ja seinille. Nyt melkein kuukauden ikäisenä hymyjä tulee jo paljon enemmän, myös äidille ollaan oikein isosti hymyilty.

Painoa aluksi jouduttiin tarkkailemaan kun laski aika paljon. Ensimmäinen neuvola käynti oli siis jo 19.4, kun kotiin päästiin 17.4. Jouduin siis Ukkoa herättelemään syömään 3-4h välein.
Neuvola täti kävi kotona 24.4 punnaamassa Ukkelin ja katsomassa kuinka meillä oli mennyt. 6.5. oli sitten ihan normaali neuvola käynti.

17/04/13 (sairaala)
3304g

19/04/13 (neuvola)
3295g/ 51cm
"Hyvin jäntevä virkeä poika. Ilmoittaa kuuluvasti tyytymättömyyden.
 Paino vielä hivenen laskenut sairaala painosta, RM:a saa ja syö usein."


25/04/13 (koti käynti)
3520g
"Vatsallaan topakasti päätään nosteleva poika. Varhaisheijasteet +.
 Aukile tuntuu. Ristamaidolla ylittänyt syntymäpainonsa. 
D-vit. aloitus kahden vko:n iästä. Terhakka, kauniin värinen poika."

06/05/13 (neuvola)
3710g/52,7cm/37,8cm
"Tarkkaavainen, hyvin jäntevä poika. Kääntyy kyljeltä toiselle.
 Rintamaidolla jatkaa kasvuaan. D-vit. lisä käytössä. Iho, suu ja napa siistit
. Silmä ed. hieman rähmii. Hieno poika"



Kotiin lähdössä sairaalasta

Sammakkomies

Pullokin kelpaa, onneksi.

Isosisko sai syöttää pikku-veikkaa

Napatynkä lähti tasan viikon ikäisenä

Ensimmäinen kylpy





Viikon ikäinen 

Isosisko "lukee" veikalle

Bellalla oli viimeinen tarhapäivä 26.4 ja läksiäisiä viettivät siellä 25.4. Nyt ollaan sitten pari viikkoa oltu kolmistaan Tonyn työpäivien ajan. Arkea en ole vielä oikein saanut rullaamaan niinkuin haluaisin. Kalenteri on  aika täynnä ollut kaiken näköisiä menoja, mutta ehkä jo ensi viikolla saisi jotenkin fiksusti rytmitettyä meidän arjen?

Läksiäiskortti




Omaa napaa vielä.
Mielellisesti on ollut aikamoista vuoristorataa niin kuin varmasti suurimmalla osalla juuri synnyttäneistä. Ensimmäisen ja toisen viikon synnytyksen jälkeen kuljin "onnellisuuspilvessä" ja tuijottelin vauvaa ja olin todella hyvällä tuulella eikä väsyttänyt lainkaan. Viimeiset pari viikkoa kuitenkin olen ollut välillä hyvällä tuulella ja välillä todella kiukkuinen ja väsynyt, eikä ruoka meinaa aina maistua.

Imetyskin mietityttää myös todella paljon. Sain rintatulehduksen viikko synnytyksen jälkeen ja olin 40 asteen kuumeessa pari päivää. Sen helpottaessa imetys sujuu hyvin ja sitten taas ei. Imuote vauvalla on kuulema hyvä mutta silti melkein joka toinen päivä imetys sattuu ja paljon. En silti meinaa luovuttaa kun maitoa riittää vaikka naapurin lapsille, välillä vaan heikkoina hetkinä meinaan kaivaa tuttipullon ja täyttää sen korvikkeella, en kuitenkaan vielä ole sortunut. Onneksi pumppaamalla maitoa tuttipulloon saa pahimpina päivinä rinnat vähän levätä. 

Kaikki kilot mitkä tuli on lähtenyt, eli 6 kiloa. Lisäksi on lähtenyt 3kg ennen raskautta painosta. Vielä olisi 4kg jäljellä siihen mihin paino laski raskauden alussa.

Aurinkoista viikonloppua kaikille!

-Tia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti