perjantai 23. elokuuta 2013

09.08.13, Kesäjuhlat

Kesäbileet ja äidin 50 vee, siis 45 vee juhlat vietettiin Elokuun alussa, jolloin myös oli pikkumies Joacimin ensimmäinen yökyläily ilman kumpaakaan vanhempaa. Hienosti oli poitsulla ja Bellalla mennyt Tonyn äidin osaavassa huomassa.

Hirveiltä hässäköiltä ja takapakeilta ei ihan selvitty, mutta saatiin kuitenkin kaikki toimimaan ja juhlat olivat aivan mahtavat. 
Edellisyön kamalan ukkosmyrskyn jälkeen teltta oli toisesta päästä romahtanut eikä sitä saatu kokoon ilman viittä käsiparia. Onneksi miehet saivat teltan kuitenkin vielä korjattua ja teltta pysyi pystyssä hyvin koko illan ja yön.





Ruokaa ja juomaa riitti, jopa yli tarpeiden. Äiti ja hänen miehensä Olli oli käynyt Tallinnassa vähän juoma ostoksilla. Olli oli huolissaan ettei juomat riitä mihinkään, soittoja ja viestejä sateli muuta päivä etukäteen "Apua, apua, mitä teiltä löytyy viinakaapista?" Samana päivänä juuri kun olimme muutaman kilometrin päässä äidiltä tuli viestiä vielä "Tuokaa se Jekkupullo vielä", nopeasti auton nokka takaisin kotiin päin ja noudettiin se puuttuva pullo vielä.

Ruokakin oli tuottanut lievästi sanottuna päänvaivaa. Monta kertaa ruokalista muuttui kun sunnitelimme äidin kanssa tarjottavia. Loppujen lopuksi päädyttiin lihapulliin, lämmisavuloheen, vihersalaattiin ja perunasalaattin. Tietenkin oli tarjolla myös patonkia ja erilaisia tuorejuusto levitteitä. Jälkkärikahvien kanssa oli porkkanamuffineita jotka me olimme Tonyn kanssa kovalla työllä edellisiltana leiponut.








Äiti oli järjestänyt myös ihan livemusiikkia meille "sukulaissuhteilla" mutta silti, kaksi miestä ja kaksi kitaraa. Toinen miehistä oli siis veljeni vaimon isä. Oli ihan huippua kun "omalla" takapihalla oli hyvää livemusiikkia! Muutamat innostui jopa tanssimaan ja Tony laulamaan.








Kuohuvat, pienet puheet ja onnentoivotukset. Veljeni piti pitää puhe ja se kuului näin: "hyvin säilynyt" ? Tai jotain vastaavaa nasevaa. Meidän suvulla ja ystävillä on ehkä hieman omituinen huumorintaju eikä todellakaan olla jäykkiä pukujuhlijoita, silloin kun juhlitaan juhlitaan kunnolla!






Misty-tyttö kuvitteli että juomapöydästä saattaisi tippua jotain pientä naposteltavaa kun päätti parkkeerata pöydän viereen. Tai sitten halusi vain olla esteenä ja kampitella ihmisiä.









Tässä välissä äidin yksi ystävistä antoi lahjan esityksen saattelemana. Esityksessä kerrottiin kaikki hauskoja tapauksia heidän ystävyyden varrelta.


Mun parhaat, ilman näitä kahta en varmaan
selviäisi hengissä! 




Juhlakansaa tanssitutti, myös äitiä ja Ollia kun heidän "häävalssi" soitettiin.




Tony leikki tarjoilijaa ja kulki toisessa kädessä snapsilaseja ja toisessa Jekkua. Myöhemmin Tony sai paljon kehuja kuinka ihanaa oli kun Tony tarjoili ja täytteli toisten laseja (viimeksi keskiviikkona äiti mainitsi asiasta). Ennen kuin siis nukahti, ei sammunut vaan nukahti, olihan Tony herännyt töihin perus aikaan 02.30. Ihme että jaksoi sinnitellä hereillä melkein puoleen yöhön.


Tunnelma valaistus



Kun suurin osa vieraista oli lähtenyt joskus kolmen aikaan yöllä ja loput vieraat siirtynyt terassin puolelle, mulle tuli joku tilapäinen mielenhäiriö ja aloin siivoamaan hullun lailla takapihaa. Lopuksi Olli kyllästyi mun juoksemiseen ja sanon "lopeta nyt jumaliste se siivoaminen ja rauhoitu, kyllä me se hoidetaan". Lopulta myönnyin tähän kunhan olin kantanut tarpeeksi tavaroita sisälle ja keräillyt tyhjiä tölkkejä ja roskia. Istuttiin terassilla vielä hetken ja lopulta kävin herättämässä Tonyn että nyt kotiin, kello näytti 05.00 aamulla kun lähdimme taksilla!

Äiti hehkutti ihania juhlia monta kertaa ja sanoi että juhlat olivat täydelliset ja ihan hänen näköiset. Itsekin tykkäsin juhlista kovasti, tykkään että läheiset ihmiset kokoontuu yhteen ja viettää hauskaa iltaa yhdessä.
Aina juhlien jälkeen äiti toteaa että nämä oli viimeiset juhlat mitä täällä järjestetään mutta jo eilen äiti sanoi että eikö olisikin kiva jos joka kesä järjestettäisiin vastaavanlaiset juhlat, nyyttäri meinigillä kuitenkin. Katsotaan mitä keksitään ensi kesäksi!

-Tia

2 kommenttia: