torstai 19. joulukuuta 2013

Joacim 8kk

15.12.
Joacim täytti 
8 kuukautta!


Hymypoika edelleen

Joacim nukkuu ihan hyvin edelleen, illalla mennään nukkumaan klo 20-21 ja unta riittää melkein yhdeksään asti. Tämä on pistänyt meidän rytmin hieman sekaisin.
Ruokamäärät ovat edelleen samat ja samalla rytmillä syödään, ainoastaan ruokailujen ajankohdat on muuttuneet. Elikkä siis, aamulla puuroa hedelmäsoseella + 100ml maitoa, lounaalla liha-/kana-/kala-kasvissose + 100ml maitoa, välipala on jogurttia ja maitoa 100ml päälle jos jäi nälkä, päivällisellä liha-/kana-/kala-kasvissose + 100ml maitoa ja illalla vielä iltapalaksi puuroa hedelmäsoseella ja 100-150ml maitoa. Niin ja puuro vaihtunut neljän-viljanpuuroon, eli "vauvapuurot" ollaan jätetty pois, kun huomattiin, että Joacimille kelpaa ihan tavalliset hiutalepuurot. Sormiruokailuja ollaan edelleen jatkettu samalla mallilla, kurkkua, paprikaa ym. Nyt lisänä tullut leipä hyvin pieninä määrinä. Myös ensimmäinen inhokkiruoka on löytynyt ja se on PARSAKAALI, mutta hei, kuka siitä nyt muka oikeasti tykkäämällä tykkää. (sori kaikkia parsakaalista tykkääjiä kohtaan)


Joacim on oppinut laskeutumaan ja kävelee hienosti tukia pitkin. Höpöttelee suloisesti "ättä ätää tätää ävää", kiljumisen ja karjumisen sijaan, myös unilaulut on tulleet takaisin, pieni vaimea "hööhöhhöö", ennen kuin pistää simmut kiinni ja alkaa nukkumaan. Joksu osaa myös maiskuttaa ja tehdä naksautus äänen kielellä. Niin ja tärkeä asia, Joacim tunnistaa oman nimensä kutsuttaessa ja tulee salamana paikalle jos pyytää. Kuulostaapa siltä, että puhuisin koirasta, ei, kyllä puhun ihan omasta lapsesta.


Syliin osaa pyytää jos sinne haluaa, eli ottaa sulosesti lahkeesta kiinni ja nousee seisomaan, sen jälkeen hytkyy siinä niin kauan kunnes pääsee syliin. Myös kiipeää syliin jos istuu lattialla, se vasta onkin suloista onkin. Ensin kiipeää hirveällä tohinalla jalkojen päälle, sen jälkeen kiskoo itsensä pystyyn paidasta repien ja lopuksi pistää molemmat kädet kaulan ympärille, kuin halatakseen. Joacim osaa myös vilkuttaa, kun pyytää sanomaan "hei hei".

Joacim tutkailee ja vaeltelee kontaten ympäriinsä, kaikki on niin uutta ja ihmeellistä. Hirveällä vauhdilla konttaa siskon perään, jos huomaa Isabelin menevän lastenhuoneeseen. Ja keittiöstä löytyy kaikki mielenkiintoinen, kuten kattilakaappi. Joacim osaa avata kattilakaapin oven ja repiä kaikki kattilat ja kipot ryminällä alas. Voi ärsytys kuinka ärsyttävää on miljoona kertaa päivässä siivota niitä kaappiin takaisin, ja tietenkään en jaksa sen kummemmin miettiä miten ne sinne tungen -> kattilakaappi on kuin pommin jäljiltä.


Neuvolassa käytiin maanantaina 16.12. Luulin aluksi, että Joacimilla olisi lääkärineuvola, mutta olikin ihan tavallinen oman neuvolatädin vastaanotto. Pituus- ja painokäyriä katsoessa huomasin, että paino menee hienosti keskikäyrällä ja pituus meneekin tyylikkäästi todella paljon keskikäyrän alapuolella. Meillä on pieni kääpiö. <3

Neuvola
(suluissa 6kk mitat)
Paino: 9025g (8185g)
Pituus: 70,8cm (68,3cm)
Pipo: 46,8cm (45,6cm)

"Reipas, rohkeasti th:n huonetta tutkiva poika. Liikkuu kontaten. Nousee seisomaan tukea vasten; laskeutuu nätisti. Ruoka maistuu hyvin. Kasvu ja kehitys norm."

Seuraava neuvola onkin vasta vuoden iässä. 10kk neuvola käynti on poistunut, hieman harmittaa, että menee niin kauan, kun taas saa tietää poitsun pituuden ja painon.


Hampaita Joacimilta löytyy suusta kaksi alhaalta. Ei tullut kulpahampaat ensin, vaikka aluksi näytti siltä. Nyt on ylhäältä puhkeamassa sauraava. Joksu-poksu pureskelee kaikkea koko ajan ja voi jestas, että puree muuten lujaa jos kerkee sormesta nappasemaan, au. Ja kohta niitä hampaita on lisää, iik! Saa olla entistä varovaisempi, että poika ei pääse puremaan.

Edelliset kuukausi katsaukset: 7kk6kk5kk4kk3kk2kk1kk

-Tia

6 kommenttia:

  1. Voi miten ihana tämä sun blogi, liityin lukijaksi! :) ja ihana pieni poika sulla myös :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitoksia paljon! :) Ja tervetuloa meidän juttuja seurailemaan! :)

      Poista
  2. Ihana Joacim :) Mummin hymypoika.

    VastaaPoista
  3. Niin se kundi vaan kasvaa, hiiiirmusta vauhtia ;) suloinen joksu!

    - Vicke

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se tekee. :) Neljän kuukauden päästä mulla ei ole enää vauvaa. :'(

      Poista