maanantai 2. joulukuuta 2013

Mökillä

Ihanaa oli olla pitkästä aikaan mökillä. Onhan siitä melkein kaksi kuukautta, kun viimeksi käytiin.
Vähän hirvitti istua autossa jossa oli kesärenkaat vielä alla, kun taivaalta tuli lunta. Tiet oli liukkaat ja mitä lähemmäksi tultiin mökkiä, sitä enemmän lunta maassa oli, pakkastakin oli peräti kolme astetta.

Mökille menon tarkoitus oli vähän hengähtää perheen kesken ja hakea uudet talvirenkaat noin 50 kilometrin päästä mökkiä, vaikka meille ei olisi matka eikä mikään ajella edes takaisin 150km, mutta käytettiin Tonyn vapaapäiviä hyväksi ja saatiin olla myös mökillä.

Ja mitäs muutakaan me tehtäisiin mökillä, kun oltaisiin ulkona? Näin tehtiin myös tälläkin kertaa, ulkoiltiin paljon. On se vain ihanaa katsella miten lapset viihtyvät ulkona ja oikein nauttivat, samoin koira, ihan kuin hän hymyilisi. No Joacim nukkui ulkona, mutta onhan sekin nauttimista. Varsinkin jos unet ovet kestoltaan lähemmäs kolme tuntia, yhden sijaan.

Ja nyt luvassa iso kuvaläjäys maanantain mökkipäivästä.

Joacim lähdössä ulos






Meidän kaupunki koira inhoaa kävellä remmin päässä, ja silloin öristään ja vedetään, joka suuntaan. Kuinkas käy mökillä? Koira liikkuu "sivulle" -käskyllä hienosti sivulla ilman remmiä!






Koira palkittiin hinosta kävelystä heittämällä frisbeetä. Dana jaksaisi juosta koko päivän kiekon perässä.










Ulkoilun jälkeen lähdettiin sitten ostamaan talvirenkaita, Joacimin sai herättää uniltaan pihalta, että saatiin jätkälle ruoka nassuun ja matkaan. Edelleen oli pikkutiet liukkaat ja pieni lumipeite pysynyt maassa. Onneksi kuitenkin isot tiet olivat sulat ja siellä oli suht' hyvä ajaa. Itse en suostunut ajamaan, vaikka Tony sitä yrittikin. Sanoin vaan, että ajaa ihan itte! Haha.

Illalla käytiin saunomassa koko perhe ja lapset nukahtivat ajoissa kiltisti omiin peteihinsä. Joacim tosin heräsi tunnin jälkeen vielä touhuamaan, mutta onneksi pienen iltariehumisen jälkeen Ukkeli nukahti mamman syliin salaman nopeasti.

-Tia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti