keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Tuhokaksikko

Meillä ei ole päivääkään, että jotain ei koirien toimesta tapahtuisi. Newe tuhoaa pentumaiseen tapaansa ja Dana osoittaa mieltään käymällä syömässä Newen ruokia säilytyslaatikosta. Laatikkoon on laitettu jos jonkin näköisiä esteitä, mutta eipä ne ole meidän valkoista pölvästiä estänyt. Syöminkien jälkeen on tietenkin hätä,  joten joka päivä kun tulee kotiin pääsee siivoushommiin. Jes!


Kaksikko tulee edelleen hyvin toimeen, mikä on hyvä juttu. Aamuisin aina riehuvat ja juoksentelevat ympäri kämppää, vaikka käyvät ensin Tonyn toimesta ulkona juoksemassa ja mä käytän koiruudet vielä pikaisesti pikku lenkillä ennen kuin lähden kouluun. Meillä koirat käy 4-5 kertaa päivässä ulkona, joista kaksi on pidempiä lenkkejä.




Ollaan peruskoulutettu Neweä jonkin verran. Tarkoitus olisi mennä pentukurssille kuitenkin, Newessä kun on muutamia aika haastavia rotuja ja koiran luupäisyys ja hölmöys käy päivä päivältä enemmän ilmi. Hienosti kuitenkin ollaan opittu muutamia perusjuttuja, kuten; itsu, maahan, anna tassu, odota, tänne ja sivulle. Sivulle käsky on vielä hieman vaiheessa, koska ilman nami houkutuksia Newe tekee kaikki osaamansa temput putkeen, koska ei ymmärrä pyydettyä tehtävää vielä kunnolla. Kierrä käskyä ollaan harjoiteltu pitkään, mutta harjoittelu ei ole vielä tuottanut tulosta. Koira jää pakoilleen makoilemaan tai hyppii sivulta toiselle.
Portaita Newe ei vieläkään suostu kulkemaan. Koiruus pelkää kuollakseen portaita ja kulkee rapussa seiniä pitkin hissille ja istahtaa aivan hissin oven eteen, ettei vain tarvitse liikkua siitä minnekkään. Portaita pitkin kävelyä ollaan harjoiteltu pari kuukautta. Toivotaan, että kohta harjoittelu tuottaisi tulosta. On ihan tyhmää mennä yksi kerrosväli hissillä, ainoastaan koiran takia.


Meillä koirat ei saisi makoilla sohvalla tai sängyssä,
mutta kuinkas käykään kun silmä välttää! Onneksi sänkyyn ei sentään pompita.

-Tia 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti