sunnuntai 14. lokakuuta 2018

APPELSIINIBROILERIA

Mun on pitkään tehnyt mieli kokeilla appelsiinibroileria, mutta Isabel on kasvissyöjä, niin aika usein meillä koko perhe syö kasvisruokaa. Aina ei jaksa laittaa montaa ruokaa ja kyllä meillä kaikki tykkää kasvisruoasta (Tonyllä ehkä välillä tekee tiukkaa). Nyt kuitenkin Isabel oli tehnyt itselleen kauramurusta makaronilaatikon, niin näin tilaisuuden tulleen ja päätin, että nyt kokeillaan.
Katseltiin vähän vinkkejä netistä, mutta ei löydetty mitään hyvää reseptiä, joten päätettiin vähän soveltaa. 

Appelsiinibroileri kastike

800g broilerin rintafilettä
6 porkkanaa
1 iso sipuli
4 valkosipulin kynttä
n. 5cm pala tuoretta inkivääriä
1 medium chili
lehtikaalia
Korianteria
Yhden appelsiinin mehu 
puolikkaan appelsiinin hedelmälihat
Raastettua appelsiinin kuorta
Mustapippuria
Kanaliemikuutio
Suurustetta


Tony pilkkoi ja marinoi broilerit. Broilerit sai olla marinadissa noin puoli tuntia. Sillä välin pilkoin kaikki kasvikset ja tein mozzarellasalaatin.
Samalla Tony laittoi riisin tulemaan ja paisteli broilerit. Sen jälkeen kaikki kasvikset ja hieman vettä joukkoon ja annettiin hautua noin 15min. Lopuksi suurustettiin kastike vaalealla maizenalla.

Marinadi

Öljyä
Soijaa
Puolikkaan appelsiinin mehu
Pippuria
Chili-jauhetta

Mozzarellasalaatti

Lehtikaalta
Jäävuorisalaattia
Rucolaa
Tomaattia
Kurkkua
Punainen paprika
Sipulia
Avocadoa
Buffalo mozzarella

Pilahviriisi

Öljyä
Sipulia
Jasminriisi
Kanaliemikuutio

Kattilaan sipulia ja reilusti öljyä. Kuullotetaan hetki sipulia ja lisätään riisi, jota myös hetki kuullotetaan, jonka jälkeen lisätään kiehuva vesi esim. vedenkeittimestä. Haudutellaan pienellä lämmöllä kannen alla




Ja oli muuten todella hyvää! Varmasti tehdään toistekin. Jos lapsia ei olisi syömässä lisäisin ehkä hieman tulisuutta chilillä. Tämä varmasti toimisi myös nuudeleiden kanssa, varsinkin riisinuudeleiden

Huom! Meillä ei niin tarkkaan mittailla aineksia vaan laitellaan oman tunnon mukaan, kannattaa vaan kokeilla ja löytää se sopiva määrä itsellesi.

-Tia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti