maanantai 29. lokakuuta 2018

KASVISRUOKAKOKEILUT #1

Olen kuluttanut paljon aikaa netissä ja etsinyt hyvältä kuulostavia kasvisruokia. Testaukseen on päässyt Thaimaalaista keittoa, soijarouhetta, kauramurua ja paljon muuta. Tällä kertaa kokeilimme ensimmäistä kertaa tofua. Löysin ohjeen täältä, jota en ihan orjallisesti seurannut, joten kirjoittelen nyt meidän version paistetusta riisistä tofulla. Loppuun laitan vielä koko perheen sanallisen ja numeraalisen arvion ruoasta.



Paistettu riisi tofulla

Ainekset:

-Keitettyä riisiä
-2pkt maustamatonta kiinteää tofua
-1 sipuli
-1pss Porkkana-kukkakaali-parsakaali sekoitusta


Tehtiin riisi hieman eri tavalla kuin ohjeessa luki, eli jälleen pilahviriisillä, jonne lisättiin kasvikset kypsymään samalla kuin riisi. Tämä oli virhe nro 1, olisi pitänyt keittää kasvikset erikseen, koska koko kasviksia porkkanoita lukuunottamatta ei huomannut ruoasta, koska kasvikset olivat mennyt aivan ylikypsiksi. Riisin valmistuessa leikkasin tofut ja tein marinadin.



Marinadi tofulle

-6rkl soijaa
-2rkl maapähkinävoita
-5cm pala inkivääriä hienonnettuna
-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna

(Virhe nro 2: marinadi, nimittäin tehtiin Tonyn kanssa yhdessä sitä, eikä kumpikaan lukenut ohjetta riittävän tarkasti.) Tony laittoi marinadi aineksia kun minä pilkoin sekaan tofuja. Hyvä me! Marinadi olisi kuulunut tehdä ensin ja lisätä tofut joukkoon vasta valmiiseen marinadiin. No ehkä me jatkossa osataan lukea ohjeita hieman paremmin. 



Marinadi-episodin jälkeen Tony paistoi tofut pannulla pienessä määrässä öljyä (Virhe nro 3: Tofua olisi pitänyt paistaa pidempään) ja lisäsi sekaan keitetyn riisin. (Virhe nro 4: Riisin olisi kuulunut olla kylmää!) Lopputulos oli melko mielenkiintoisen näköinen mössö, mutta makuhan on tärkein.

























Sitten päästää niinhin arvosteluihin!
Beltsi: 
Maapähkinävoi pois tai vaihtoon!
4/5

Tony:
Maussa ei vikaa, ei vaan toiminut
2/5

Joksu:
Tykkäsin! 
5/5

Tia:
Tofuja olisi voinut paistaa pidempää ja riisi olisi pitänyt olla kylmää, että olisi onnistunut paremmin! Sweetchili kastikkeen kanssa toimi ihan ok
3/5

-Tia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti