lauantai 4. tammikuuta 2014

Luukku 24

Hyvää joulua! Hyvää ja onnellista vuotta 2014!

Nyt ollaan ja pahasti myöhässä, kiitos vaan ihme ruusu-infektion, joka oli ilmestynyt tatuointiin. Huoh. Nyt siis ollaan elävien kirjoissa, ja vasta tänään jaksoin istua koneelle. Postauksia on rästissä aika monta, ja vaikka aika rientää koko ajan eteenpäin, haluan silti tänne kirjoittaa meidän joulusta, joululahjoista ja uudesta vuodesta, hmm... Olikohan vielä jotain, no ainakin ne tärkeimmät taisin mainita. Joten palataan hieman ajassa taaksepäin, jouluun asti, vaikka teillä kaikilla taitaa joulu tulla jo korvista.

Joulu

Suunnattiin jo aatonaattona äidilleni "valmiiksi". Oli mulla siinä pieni homma, nimittäin Tony oli tietenkin iltavuorossa ja olin äidin kanssa sopinut, että menen lasten kanssa edeltä sinne illalla. No kaikki kamathan sinne autoon piti saada, plus lapset ja koira. Voin vain todeta, että ei kiitos vähään aikaan. Sitä tavaraa oli nimittäis todella paljon, kun muutamia lahjakassejakin löytyi vielä täältä, vaikka oltiin viety aiemmin äidille aina, kun joku niitä lahjoja oli meille rontannut. Päälle neljän ihmisen yökyläkamppeet ja juhlavaatteet, unohtamatta koiranruokia. Olin äidin luona vasta klo 20, vaikka kuvittelin olevani ajoissa, koska aloitin pika siivouksen ja pakkaamisen ennen viittä. Loppu hyvin kaikki hyvin, päästiin lasten kanssa perille asti. 
Äidin luona piiloteltiin tonttuja ja paistettiin kinkkua, höpistiin ja mietittiin missä järjestyksessä mikäkin pitäisi seuraavana päivänä hoitaa. Tontsa tuli töistä puoli 12 aikaa ja kömpi nukkumaan vasta puoli 1, itse kömmin Tonyn ja Isabelin väliin joskus puoli kahden aikaan.

Aatto aamuna kello soi kahdeksalta, niin kuin joka aamu (yritettiin hakea jonkun näköistä rytmiä). Hipsin hiljaa olohuoneeseen, jonne Isabel oli jo linnottautunut katsomaan lastenohjelmia Juniorilta. Totesin neidille, että nyt on jouluaatto ja jouluaattona katsotaan Joulupukin kuumaalinjaa ja vaihdon oikealle kanavalle. Joacim heräili yhdeksän aikaa ja sai samantien aamupalan nassuunsa.
Siinä samalla koristeltiin kuusi tytön kanssa joulukuusi, ihmeteltiin lumetonta pihaa ja mä yritin parhaani mukaan revetä miljoonaan paikkaan samaan aikaan, koska Essi oli kipeänä, samoin Olli ja Tony töissä. Meidän piti siis äidin kanssa saada aika paljon aikaiseksi ihan kahdestaan, vieläpä kahden pirpanan kanssa. Onneksi veljeni perheineen saapui ennen yhtätoista meitä auttamaan.



Joulupuuro syötiin Tonyn tultua töistä, eli puoli yhden aikaan. Sauna laitettiin päälle ja mä hopputtelin Tonyä mukaan käymään kotona, koska meidän piti omat patjat vielä hakea.



Vihdoin kun päästiin takaisin äidin luokse patjojen kanssa oli kaikilla täysi valmistautuminen jouluillallista varten. Tony ja Joacim saunaan veljeni seuraksi, mä ja Isabel valmistauduttiin iltaan. Tyttö laittoi uuden mekkonsa päälle ja mä meikkasin pikaisesti, vaihdoin itsellenikin mekon päälle ja harjasin jopa hiukset. 
Poikien saunomisen jälkeen hörpittiin glögit ja suunnattiin juhlapöytään syömään itsemme ratkeamispisteeseen.






Jouluaterian jälkeen ovelle kolkutti tietenkin Joulupukki. Lapset olivat kerenneet (tietenkin) odotella pukkia jo aamusta saakka, no vihdoin heidän odottelu palkittiin.



 Lapset ja Olli lauleskeli Joulupukille

 Joulupukin pikku-tonttuset

Etsi Joacim

Kun lahjat oli jaettu, oli aika sanoa Joulupukille taas heipat vuodeksi. Me käytiin Tonyn kanssa saattamassa pukki rekeensä ja toivotettiin vielä hyvät joulut. Sen jälkeen saivat lapset luvan repiä paketit auki. Olihan siinä tekemistä itse kullakin, tai ainakin mulla, kun sain Joaciminkin paketit aukaista. Poikaa ei voinut vähempää omat lahjat kiinnostaa, serkkujen lahjat oli ilmeisesti paljon kivempiä.

 Joacimin ensimmäinen joululahja

 Tämä kuva oli onnistunen, pahoittelen siis huonoa laatua


Lahjojen avaamisen jälkeen kävi itse kukin vaihtamassa vähän rennompaa päälle ja loppuilta menikin pelaillen lautapelejä. Me äidin kanssa kukuttiin taas pisimpään ja mentiin nukkumaan vasta kahden jälkeen, muut olivat painelleet pehkuihin jo paljon aikaisemmin, tai ainakin musta tuntu siltä. Heh.




Yöllä heräsin siihen, että olin aivan umpi jäässä, tärisin kauttaaltani ja hampaat kalisi yhteen. En tajunnut silloin, että kuume oli nousemassa. Pyysin Tonyä hakemaan juotavaa ja samalla Joacimkin heräsi. Nousin ylös ja puin lisää vaatetta päälle, loppujen lopuksi mulla oli  yöpaita ja -housut, villasukat, huppari, collegehousut ja Ollin paksun Fleece päällä, sen jälkeen sain unenpäästä kiinni, kunhan sain pysytellä vielä peiton alla. Aamulla tajusin sitten mitata kuumeen, joka olikin komiat 39,4c, siitä olikin kiva jatkaa joulunviettoa Tonyn äidin luona.
Torkahtelin kokoajan sohvalle ja tärisin vaikka oli lämmintä päällä ja vielä peitto. Tonyn äiti soitteli päivystykseen, mutta käskivät vaan ottaa kuumetta alentavaa lääkettä.

Että sellanen joulu, ja pahoittelut yhden luukun puuttumista, pahoittelut pidemmästä postaustauosta ja vielä pahoittelen kilometripostausta, heh.

-Tia
ps. Joululahjoista teen erikseen postauksen mahdollisimman pian.

2 kommenttia: