maanantai 3. helmikuuta 2014

Joacim 9kk

Tämä tulee hieman myöhässä, mutta en viitsinyt olla tekemättäkään. Hieman oion mutkia, koska 10kk päivä on tulossa piakkoin.

Joacim täytti 15.1
9kk

Joacim on aurinkoinen itsensä. Kävelee hurjaa vauhtia, kun käsistä pidetään kiinni. Taaperokärrylläkin on muutaman kerran uskaltanut kävellä. Poika ei edelleenkään malta istua kunnolla, aina heittäydytään spagetiksi ja sen seurauksena lasken suosiolla selälleen lattialle, josta käännytään mahalteen ja taas mennään. Ainoastaan pöydän reunalla suostuu istumaan hienosti; selkä suorana, ilman käsiä tukena. Näissä tilanteissa on aikuinen aina vieressä valmiina, ei siis jätetä poikaa istumaan yksin pöydän reunalle, heh. Polvillaan poika jaksaa pitempiäkin aikoja olla.




Joacim juttelee paljon, ätäätätä-kieltä. Muutaman kerran, kun olen kiireen vilkkaan mennyt nappaamaan pojan pois tuhoja tekemästä ja samalla sanonut ei on poika sanonut samoin "eeeiii", mutta en usko, että on tarkoituksella sanonut niin.
Joacim tunnistaa paljon sanoja mm, lamppu, kissa, Dana, sisko/Isabel, isi, mummi, äiti. Aina, tai siis melkein aina, pää kääntyy sinne missä kysytty asia on, lamppu on ainoa mitä osaa osoittaa.




Joacim taputtaa, sanoo prum prum ja päristelee kielellä, naksuttaa ja maiskuttaa suullaan, nuuskuttaa nenällä, vilkuttaa ja lätsyttää paljasta ihoa, pyörittää kämmentä erituntuisilla pinnoilla. Poika on oppinut myös uusia ilmeitä todella paljon, ja välillä meinaa vähän naurattaakin meidän pikku-koomikon ilmeet.





Rutiinit ja ruokailut on pysynyt suurinpiirtein samana. Aamulla herätään klo 8, päiväunille mennään klo 11 (nukkuu 1h-3h), toisille unille mennään klo 16.30-17(nukkuu n. 1h)  ja yöunille klo 20.
Aamupalan syö heti kahdeksan jälkeen, lounas n. 10.30-11, välipala 13-14 (riippuu päiväunien pituudesta), päivällinen noin klo 16-16.30 (riippuu väsymyksestä) ja iltapala 19 jälkeen.




Ruokana menee 8kk purkkiruuat ja kotona tehdyt, kerralla syödään noin puolikas purkillinen ja päälle maitoa, aamulla ja illalla kaurapuuroa hedelmä- tai marjasoseen kera, plus maitoa. Välipala vaihtelee, joskus annan hedelmiä sormiruokana, joskus hedelmä- tai marjasosetta ja joskus pelkkää maitoa.

1. Annoit mulle paperin, jee! 2. Tää muuten on nyt MUN!

Niin ja hampaita löytyy suusta JO kuusi kappaletta!

-Tia

4 kommenttia: