perjantai 15. marraskuuta 2013

Joacim 7kk

Tänään 15.11
Joacim täytti 
7 kuukautta



Joacim pieni-iso-mies on edelleen hyvin aurinkoinen tapaus, mutta itkuilta ei kuitenkaan mekään olla vältytty, kyllä poika sen taidon myös osaa. Autossa on ihan tyhmää varsinkin jos ei nukuta yhtään. Luonnollisesti myös nälän ja väsymyksen ilmoittaa hyvin kuuluvasti.


Joacimille puhkesi ensimmäinen hammas 7.11, kauan sitä odoteltiin. Onneksi ei kamalasti hammas vaikuttanut yöuniin, toisin kuin liikkuminen. Tietenkin uusia taitoja piti myös unissaan harjoitella, konttausasentoon nousu ja heiluminen siinä -> pää lyö pinnasangyn seinään. Tämä tarkoitti äidille ja isille 3-5 herätystä per yö. Nyt unet on viikon sisään parantuneet, yöllä ei tarvitse käydä Joacimin luona, maksimissaan kerran. 
Unirytmi on edelleen samanlainen kuin ennen. Aamulla Joacim herää 7.30-8.00 ja illalla menee nukkumaan 19.30-20.00. Poikkeuksena on kuitenkin ollut viime aikoina leikkiminen sängyssä, joka on johtanut siihen, että äiti tai isi hakee pojan sängystä ja yritetään olohuoneessa rauhoitella poikaa unille. Tämä vain ja ainoastaan sen takia, että Isabel saa nukkua rauhassa.
Päiväunia nukutaan kahdet tai kolmet päivässä, yleensä kolmet. Aamupäivällä 10-11 aikaan menee nukkumaan ensimmäisille päiväunille, toiset on joskus 14-15 aikaan ja kolmannet 17 jälkeen, jotka on pikatorkut yleensä, muuten nukkuu noin tunnin kerrallaan. Jos aamupäivä unet menee myöhäiseksi, nukkuu Joacim noin 2,5h ja toiset tunnin päiväunet kello 16-17 aikoihin.




Ruokana syödään aamulla kello 8 aikaan kaura-/riisi-/banaanipuuroa + 100ml maitoa, lounaalla kello 11 aikaan liha-/kala-/kana-kasvissosetta pienen pilttipurkin verran + 100ml maitoa, välipala syödään noin kello 14 ja silloin popsitaan jogurtti-marja-hedelmä piltti ja jos nälkä jää 100ml maitoa päälle, päivällisen Joacim syö klo 17 , silloin menee kasvissosetta taas sen pienen pilttipurkin verran + 100ml maitoa. Iltapalaksi puuro ja 100ml maitoa kello 19-20 aikaan. Puurot tehdään aina maitoon, joten pikaisella laskutoimituksella 600ml-700ml maitoa menee päivässä plus tietty jogurtti. Joacim syö hyvällä ruokahalulla edelleen, maidon kanssa joskus tulee pelleiltyä, mutta muuten aivan loistavasti.
Sormiruokailua harjoitellaan päivittäin. Poika istuu meidän kanssa aina samaan aikaan ruokapöytään ja silloin saa maistella itse kurkkua, paprikaa, rusinoita, tomaattia, salaattia tai maissinaksuja. Olen myös antanut maistaa raejuustoa, joka taitaa olla kurkun jälkeen lempparia.



Uusia taitota on paljon. Joacim nousee aina tukea vasten seisomaan, tämän teki ensimmäisen kerran kuukausi sitten, eli kaikki pöydällä olevat tavarat on vaarassa. Muksahteluilta ei olla vältytty, Joacim kun ei ymmärrä, että oma tasapaino ei ole hyvä ja käsiä ei voi sen vuoksi irroittaa tuesta. Kamalaahan se on kun toinen muksahtaa suoraan selälleen ja lyö pään lattiaan, aina en vain kerkeä ottaa koppia. Näiden muksahtelujen vuoksi Joacimilla on myös korvassa (?!) kamala mustelma. :( 
Tällä viikolla on opittu kävelemään tukea vasten pienin haparoivin askelin, hyvin lyhyitä matkoja, mutta silti. Konttaus on syrjäyttänyt ryömimisen, ellei todella kova kiire iske, esim. koiran juomakipolle. Konttaus asentoon mennään jopa vaunuissa, joten vaunukopasta saadaan ilmeisesti kohta luopua, ainakin sellaisissa paikoissa missä ulkohaalari pitää riisua. 
Kylvyssä lätsytellään oikein urakalla ja noustaan seisomaan. Istumista ilman tukea poika ei vielä ole hoksannut, mutta istuu nojaten varpaisiin tai sivulle käteen nojaten, muuten ei. Näytetään kieltä ja pärisytetään, myös ilman kieltä osataan päristä (onneksi ei ruoka suussa tätä vielä tee).


Sellainen poika täältä löytyy. Tuntuu, että uusia asioita on opittu todella paljon kuukauden aikana ja poika sen kuin kasvaa silmissä. Pieniä vaatteita saa koko ajan olla laittmassa pois. Tällä hetkellä käytössä on 68-74cm vaatteet (74cm vaatteita lipaston laatikosta ei liiemmin löydy, että vinkvink vaan tutuille ;) ), jotkut isot 62cm menee vielä, on se vaan niin iso jätkä. 
Neuvola kuulumisia ei ole, koska seuraava neuvola on vasta kuukauden päästä, ja pulauttelu on loppunut, joten ei tarvittu kasvukontrolli käyntiä näin 7 kuukauden iässä.

-Tia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti